marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

hamburgery z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

hamburgery z pasztecikami

hamburgery z pasztecikami

Składniki:

hamburgery z pasztecikami

 

 

Sposób przygotowania:

hamburgery z pasztecikami
Do mięsa mielonego dodajemy jajko i połowę drobno posiekanej cebuli. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy okrągłe kotlety, które przed położeniem na rozgrzany tłuszcz rozpłaszczamy ręką tak aby miały średnicę bułki śniadaniowej. Smażymy na oliwie na małym ogniu 12 min. Bułki nacinamy, smarujemy warstwą pasztecików, na niej układamy liść sałaty, usmażony kotlet, plastry pomidora, posiekanej cebulki i polewamy w zależności od upodobania musztardą, ketchupem lub majonezem.