iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Herbaciany lipień z salsą truskawkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Herbaciany lipień z salsą truskawkową

Herbaciany lipień z salsą truskawkową

Składniki:

Herbaciany lipień z salsą truskawkową

 

 

Sposób przygotowania:

Herbaciany lipień z salsą truskawkową
Zaparzamy herbatę do gorącej dodajemy suszony tymianek i studzimy ją. Wkładamy rybę do marynaty i wstawiamy do lodówki. Robimy salsę. Truskawki i pomidory kroimy drobno. Dodajemy pokrojonego zielonego ogórka.Mieszamy . Doprawiamy oliwa z oliwek,solą ,pieprzem i octem balsamicznym. Jeszcze raz mieszamy chłodzimy. Lipienia solimy sola morską , do brzuszka wkładamy kawałek masła wymieszanego z tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Upieczoną rybę podajemy z salsą.