Herbatka z dzikiej róży

mz00ms

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
Herbatka z dzikiej róży
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dostarcza witaminy C i poprawia samopoczucie


trudność: łatwe
czas:

Herbatka z dzikiej róży - SKŁADNIKI:

  • 2 łyżeczki suszonych owoców dzikiej róży
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka suszonych skórek z jabłek

Herbatka z dzikiej róży - PRZYGOTOWANIE:

Cytrynę wyszorować, sparzyć wrzątkiem, osuszyć. Z cytryny zetrzeć część skórki, tak aby była 1 łyżeczka. Owoce dzikiej róży pokroić na połówki. Owoce dzikiej róży, skórki z cytryny i jabłek umieśić w dzbanuszku. Zagotować wodę, odmierzyć 500ml i zalać susz. Przykryć i parzyć przez 10minut. Z cytryny wycisnąć sok. Herbatkę przecedzić przez sitko, dodać do niej sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Gotową herbatkę przelać do kubków i podawać na ciepło.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Herbatka z dzikiej róży  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatkowy mix z awokado Śledzie w sosie musztardowym Naleśniki z japońskim nadzieniem
Makaronowa zapiekanka a la meksikana Surówka z pora i jabłka Sałatka makaronowa na słodko
 Przekładaniec Agi Deser kawowy z bitą śmietaną Grzebyki z truskawkową konfiturą
Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Sernik potrójnie chałwowy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane