iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Hibiskusowe lody z winogronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Hibiskusowe lody z winogronem

Hibiskusowe lody z winogronem

Składniki:

Hibiskusowe lody z winogronem

 

  • hibiskus kandyzowany 1 garść
  • cukier brązowy ok 2 łyżki
  • winogrona czerwone ok 10 kulek
  • woda

Sposób przygotowania:

Hibiskusowe lody z winogronem
Kandyzowany hibiskus zalewamy wrzątkiem . Dodajemy cukier brązowy .Mieszamy i odstawiamy pod przykryciem . Następnie przecedzamy wywar -wody nie wylewamy. Hibiskus siekamy ,kulki winogrona kroimy też drobno. Dodajemy pokrojone kwiaty i owoce do wywaru z moczenia hibiskusa. Zostawiamy do ostygnięcia . Zimne wlewamy do foremek do lodów. Wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc.

Tagi:

winogrona lody