LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Hilfuś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajny sposób na wykorzystanie zaległości lodówki.

Hilfuś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hilfuś

 

  • kapusta kiszona ¾ kg
  • sosy pozostałe z pieczeni i nie tylko (np. udźca indyka, Barbecue, Neapolitański) po ok. 50-150 ml
  • galareta (np. wieprzowa) czysta lub z mięsem ok. 0,3 kg
  • grzyby w śmietanie ok. 150 ml
  • truskawki z kompotu 25 dag
  • kiełbasa ok. 0,5 kg
  • pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, kmin rzymski mielony

 

Sposób przygotowania:

Hilfuś
Kapustę kiszoną poszatkować, przełożyć do dużego garnka, podlać niewielką ilością wody, zagotować. Dodać pieprz, ziele, liść laurowy, nadal gotować. Połączyć z sosami pozostałymi z pieczeni, BBQ i galaretą. Następnie dodać grzyby w śmietanie (pozostałe z obiadu), truskawki (z ugotowanego kompotu) i sos Neapolitański, który został, po przyrządzaniu spaghetti. Całość cały czas gotować. Kiełbasę pokroić w cwiercplastry i wrzucić do kapusty. Pod koniec gotowania przyprawić tartą gałką muszkatołową i kminem rzymskim. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Można zawekować i wykorzystać w późniejszym terminie.
Hilfuś
Gotowanie kiszonej kapusty z pieprzem, zielem i liściem laurowym.
Hilfuś
Dodanie grzybów i truskawek do gotowanej kapusty.
Hilfuś
Dodanie sosu Neapolitańskiego do kapusty.
Hilfuś
Dodanie pokrojonej kiełbasy do gotowanej kapusty.