mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Hinduskie curry z kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To danie można podawać z ryżem

Hinduskie curry z kalafiora

Składniki:

Hinduskie curry z kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

Hinduskie curry z kalafiora
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać. Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę i czosnek, usmażyć na złoty kolor. Dodać sól, ostrą paprykę, kminek, kolendrę i kurkumę. Wymieszać, przesmażyć. Kalafiora umyć, osączyć, podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na ćwiartki. Kalafiora i ziemniaki dodać do patelni, wymieszać, smażyć 5minut na małym ogniu. Podlać wodą, zagotować, przykryć i dusić do miękkości.