SUPERPRZEPIS

Homar ala Kristofe,

  • 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Homar ala Kristofe,

Pan homar i jego wykwintny sosik.

Składniki:

Homar ala Kristofe,

 

 

  • sos:
  • 1 ząbek czosnku,
  • łyżka świeżego imbiru,
  • 1 szalotka,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 300 gram pomidorów z puszki lub świeżych bez skórki,
  • sol, pieprz do smaku,
  • lampka szampana, jak za drogi to proseco,

Sposób przygotowania:

Homar ala Kristofe,
Zaczynamy od sosu, drobno siekamy czosnek, imbir, szalotkę, wszystko wrzucamy na gorącą patelnie na oliwę, doprowadzając do zeszklenia. Do zarumienionych na patelni dodatków dodajemy pomidory, sól i pieprz do smaku, wszystko delikatnie dusimy aby zredukować sos. W wolny czasie gotujemy wodę z solą wrzucamy na kilka minut homara ta aby jego pancerz był różowy. Homara wykładamy na talerz, dekorujemy zieleniną a obok w kieliszku umieszczamy sos. Lampka szampana i ....... SMACZNEGO

Tagi:

sosy beza bezy