KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Homar z pure ziemniaczanym i szpinakiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jeśli nie lubisz karpia, polecam homara.

Homar z pure ziemniaczanym i szpinakiem.

Składniki:

Homar z pure ziemniaczanym i szpinakiem.

 

Sposób przygotowania:

Homar z pure ziemniaczanym i szpinakiem.
Homara przekrawamy ostrym nożem na połowę, nacieramy czosnkiem, sosem rybnym, doprawiamy pieprzem, na rozgrzaną oliwę układamy homara i smażymy z każdej strony kilka minut, tak aby się zarumienił, wyciągamy w ciepłe miejsce. Na patelni na której smażyliśmy homara wrzucamy imbir , szpinak, skrapiamy sosem rybnym doprawiamy pieprzem, smażymy kilka minut, na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy ziemniaka i dokładnie mieszamy aby powstało pure. Na talerz układamy kolejno pure, szpinak i dwie połówki homara, podajemy limonkę do skropienia homara, jako opcję możemy podać również ryż. SMACZNEGO.