Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Hot dogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

drozdzowe smakuja o niebo lepiej niz w bułce

Hot dogi

Składniki:

Hot dogi

 

  • 5 dkg drozdży
  • 3 szklanki maki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyzeczka cukru
  • 3 łyżki rozpuszczonej margaryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 12 parówek
  • 12 plasterków sera
  • Ketchup
  • 2 ogórki konserwowe

 

Sposób przygotowania:

Hot dogi
Drozdze rozpuścić z cukrem i solą. Mleko podgrzać z margaryną. 3-4 łyżki wlać do drozdzy i wsypac troche maki. Pozostawić do wyrośniecia. Następnei wbic 1 jajko i 1 zółtko oraz dodać resztę mąki i mleka. Wyrobić i odłożyc do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Rozwałkowac ciasto i pokroić na prostokątne części. Każdy kawałek ciasta posmarowac ketchupe, położyć plasterek sera, połówkę i kawałek ogórka pokrojonego wzdłuż. Zwinąć. Posmarować rozmaconym białkiem i piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach.