VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 702]

Hot – dogi z kurczakiem w białym pieprzu i chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Domowy fast food z domowymi bagietkami i ostrym kurczakiem marynowanym w białym pieprzu i papryczkach chilli.

Hot – dogi z kurczakiem w białym pieprzu i chilli

Składniki:

Hot – dogi z kurczakiem w białym pieprzu i chilli

 

  • 5 bagietek
  • 400 g filetu z piersi kurczaka
  • 0,5 łyżeczki białego pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 2 papryczki chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ogórek
  • 100 g startego żółtego sera
  • Dresing tysiąca lat

Sposób przygotowania:

Hot – dogi z kurczakiem w białym pieprzu i chilli
Filet z kurczaka kroimy na małe kawałeczki. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, białym pieprzem i lubczykiem. Mieszamy dokładnie, dolewamy oliwę i posiekane papryczki chilli. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni.

Pomidory oraz ogórka kroimy w kosteczkę, czerwoną cebulę w piórka. Bagietki przecinamy wzdłuż, ale nie docinamy do końca. W środku wykładamy gorącego kurczaka, starty ser oraz warzywa.

Polewamy dressingiem lub ulubionym sosem.