2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Idealna polewa czekoladowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Dobrą polewę do ciast ciężko zrobić z tego przepisu zawsze sie udaje

Idealna polewa czekoladowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Idealna polewa czekoladowa

 

  • 12 dag dobrego masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Idealna polewa czekoladowa
Do rondelka włożyc margarynę wsypać cukier ,dodać ciemne kakao ,podlać dwoma łyżkami zimnej wody i gotowac na wolniutkim ogniu cały czas mieszając aż masa czekoladowa zacznie gęstnieć i woda wyparuje. Zdjąć z ognia przestudzic chwilkę ,dodać żółtko i mikserem ubić na jednolitą masę . Tak przygotowaną polewą dekorować ciasta od razu po przyrządzeniu.
Idealna polewa czekoladowa
wszystkie składniki polewy wkładamy do rondelka i gotujemy na płynną masę