kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Imbirowo - winna kaczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna imbirowo - winna kaczka

Imbirowo - winna kaczka

Składniki:

Imbirowo - winna kaczka

 

  • 5 piersi kaczki
  • 250 ml czerwonego wina
  • 1 szklanka wody
  • kawałek świeżego imbiru
  • 1 suszona morela

 

Sposób przygotowania:

Imbirowo - winna kaczka
Wino wymieszaj z wodą , dodaj pokrojony w plasterki imbir . Zalej płynem piersi kaczki , które odstaw do lodówki na 1 dzień w przygotowanej zalewie . Kaczkę odcedź i usmaż na złoty kolor na maśle . Z marynaty zrób sos , który gotuj na małym ogniu dodając suszoną morelę . Gdy sos lekko zgęstnieje polej nim kacze piersi .

Tagi:

kaczka