kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Imprezowe paluszki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Niezobowiązująca przekąska świetnie sprawdzająca się na wszelkich przyjęciach. Smak można z łatwością modyfikować dodając ulubione przyprawy i dodatki.

Imprezowe paluszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Imprezowe paluszki

 

Sposób przygotowania:

Imprezowe paluszki
Mąkę, margarynę, dużą szczyptę soli i dwa żółtka zagnieść. Dodać jogurt i wyrobić jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce. Ciasto rozwałkować cienko i pokroić na wąskie paski. Zawijać po dwie sztuki tworząc spiralę. Każdą spiralkę posmarować białkiem i posypać solą oraz słodka i ostra papryką. Piec w 200 stopniach C do ze złocenia. 
Imprezowe paluszki
Mąkę, margarynę, dużą szczyptę soli i dwa żółtka zagnieść.
Imprezowe paluszki
Dodać jogurt i wyrobić jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce.
Imprezowe paluszki
Ciasto rozwałkować cienko i pokroić na wąskie paski. Zawijać po dwie sztuki tworząc spiralę.
Imprezowe paluszki
Każdą spiralkę posmarować białkiem i posypać solą oraz słodka i ostra papryką. Piec w 200 stopniach C do ze złocenia.

Tagi:

jajko jajka