-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Improwizowane krokiety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste a'la krokiety z pieczarkami. Pomysł na szybki i smaczny obiad dla zapracowanych.

Improwizowane krokiety z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Improwizowane krokiety z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Improwizowane krokiety z pieczarkami
Pieczarki myjemy i obieramy. Następnie kroimy je drobniutko i podsmażamy na patelni. Do pieczarek dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Bułki przekrawamy z trzech stron tak aby połówki stykały się po jednej stronie. Palcami wybieramy środek z bułek (zostawiamy skórki), rozdrabniamy go i dodajemy do pieczarek. Do każdej bułki wkładamy po plasterku sera i nakładamy pieczarkowy farsz, zamykamy je i lekko spłaszczamy. Następnie maczamy je z każdej strony w mleku aby lekko nim nasiąknęły, potem w rozbełtanym jajku i panierujemy w tartej bułce. Krokiety smażymy z każdej strony na złocisty kolor. Możemy je serwować z czerwonym barszczykiem bądź jako drugie danie z dodatkiem sałatki. Smacznego!
Improwizowane krokiety z pieczarkami
Oto wszystkie składniki potrzebne do zrobienia krokietów.
Improwizowane krokiety z pieczarkami
Bułki przekrawamy i wybieramy z nich środek zostawiając skórki.
Improwizowane krokiety z pieczarkami
Pieczarki i cebulkę kroimy drobniutko i podsmażamy.
Improwizowane krokiety z pieczarkami
Bułki panierujemy w jajku i tartej bułce i smażymy na złoto.