Strona główna Indycza rolada szpinakowa Eli

Indycza rolada szpinakowa Eli

Indyk, Szpinak « poprzedni | następny »
eli_555 - Przepis na: Indycza rolada szpinakowa Eli offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 943
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Indycza rolada szpinakowa Eli
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 12

Pyszna rolada indycza z nadzieniem ze szpinaku.


trudność: średne
czas:

Indycza rolada szpinakowa Eli - SKŁADNIKI:

  • 1.2 kg piersi indyczej
  • 20 dkg mrożonego szpinaku
  • 15 dkg szynki
  • 20 dkg sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • czosnek granulowany
  • grube nici kuchenne
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • chilli
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej

Indycza rolada szpinakowa Eli - PRZYGOTOWANIE:

5 dkg sera zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Szpinak rozmrozić,odparować,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowanym,dodać potarty ser,wymieszać i ostudzić.Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozciąć na prostokątny płat.Mięso zbić lekko tłuczkiem.Resztę sera i szynkę pokroić w plastry.Na płacie mięsa rozłożyć szynkę (zostawiając z jednej strony 5 cm wolnego mięsa),na nią ułożyć ser i posmarować szpinakiem.Mięso zwinąć ciasno w roladę i ściśle obwiązać grubą nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Do rolady dodać przyprawy:do drobiu,paprykę,chilli,pieprz,sól,podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Gotową roladę wyjąć na półmisek i chwilę odczekać.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Z rolady zdjąć nici i pokroić ją w grubsze plastry.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam roladę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Indycza rolada szpinakowa Eli (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2011-02-13 19:12
Wspaniala rolada. Moja mama umie takie czarowac, ja jeszcze nie próbowalam. Wylgada apetycznnie, tym bardziej, ze jest ze szpinakiem, który bardzo lubie! Piateczka jak nic!
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2011-02-13 21:47
Sarenka napisał(a):

Wspaniala rolada. Moja mama umie takie czarowac, ja jeszcze nie próbowalam. Wylgada apetycznnie, tym bardziej, ze jest ze szpinakiem, który bardzo lubie! Piateczka jak nic!

Podpisuję się pod tym komentarzem obiema łapkami.
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210
offline

2011-02-13 22:53
Ja też się podpisuję pod dziewczynami,rewelacja,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Śliweczka

Śliweczka
offline

2011-02-13 23:09
To i ja dokładam swoje dwie łapki i daję 5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Podudzia pieczone Stek z indyka z ziemniaczkami i fasolką Dietetyczne pulpety
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Potrawka z indyka i młodą marchewką Pierś z indyka w sosie
Tymiankowe "sznycle" z indyka Sataye z indyka marynowane w szafranowym aioli Filet z indyka smażony bez tłuszczu
Dietetyczne pulpeciki drobiowe Faszerowane sznycle z indyka Kotleciki z indyka duszone w kalarepce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane