eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1072]

Indycza rolada szpinakowa Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszna rolada indycza z nadzieniem ze szpinaku.

Indycza rolada szpinakowa Eli

Składniki:

Indycza rolada szpinakowa Eli

Sposób przygotowania:

Indycza rolada szpinakowa Eli

5 dkg sera zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Szpinak rozmrozić,odparować,doprawić solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowanym,dodać potarty ser,wymieszać i ostudzić.Mięso umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozciąć na prostokątny płat.Mięso zbić lekko tłuczkiem.Resztę sera i szynkę pokroić w plastry.Na płacie mięsa rozłożyć szynkę (zostawiając z jednej strony 5 cm wolnego mięsa),na nią ułożyć ser i posmarować szpinakiem.Mięso zwinąć ciasno w roladę i ściśle obwiązać grubą nicią kuchenną.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W brytfance rozgrzać olej i obsmażyć roladę ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i jeszcze chwilę smażyć.Do rolady dodać przyprawy:do drobiu,paprykę,chilli,pieprz,sól,podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać wodą.Gotową roladę wyjąć na półmisek i chwilę odczekać.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Z rolady zdjąć nici i pokroić ją w grubsze plastry.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam roladę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.

Redakcja poleca: