SUPERPRZEPIS

Indyczo-grzybowy gulasz

  • 9
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Indyczo-grzybowy gulasz Więcej zdjęć (3)

Pyszny i aromatyczny gulasz z grzybami - można go podać z ziemniakami, świeżym chlebem lub kaszą np. perłową czy gryczaną.

Składniki:

Indyczo-grzybowy gulasz

 

 

Sposób przygotowania:

Indyczo-grzybowy gulasz
Mięso myję i dzielę na mniejsze kawałki, podsmażam razem z pokrojoną w piórka cebulą. Gdy puści sok dodaję grzyby ( zmrożone) , nakrywam pokrywką i duszę aż grzyby się rozmrożą.



Po tym czasie dodaję przyprawy, i posiekany czosnek. Zalewam gorącą wodą, ilość zależy od potrzeby. Duszę całość do miękkości mięsa.



Na koniec zagęszczam skrobią, i doprawiam do smaku, solą i pieprzem mielonym.



Gulasz można podać z ziemniakami, świeżym chlebem, lub kaszą np. perłową czy gryczaną.
Indyczo-grzybowy gulasz
Mięso myję i dzielę na mniejsze kawałki, podsmażam razem z pokrojoną w piórka cebulą. Gdy puści sok dodaję grzyby ( zmrożone) , nakrywam pokrywką i duszę aż grzyby się rozmrożą.
Indyczo-grzybowy gulasz
Po tym czasie dodaję przyprawy, i posiekany czosnek. Zalewam gorącą wodą, ilość zależy od potrzeby. Duszę całość do miękkości mięsa.