Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Indyjskie chlebki naan

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo pyszne chlebki z czarnuszką.Z wierzchu chrupiąca skórka ,a w środku puszyste ciasto.Na kolację lub śniadanie.

Indyjskie chlebki naan Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyjskie chlebki naan

 

 

Sposób przygotowania:

Indyjskie chlebki naan
1.Drożdże rozcieramy z cukrem,1 łyżką mąki i ciepłym mlekiem.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut. 2.Do mąki dodać olej,sól,wyrośnięte drożdże,czarnuszkę ,jogurt,wbić jajko i zagnieść ciasto. 3.Ciasto podzielić na 4 części,każdą część wałkować na podłużny placek i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.Następnie chlebki pieczemy około 35-45 minut w temperaturze 200 stopni.
Indyjskie chlebki naan
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Indyjskie chlebki naan
Z ciasta formujemy 4 podłużne chlebki.Układamy na blasze.
Indyjskie chlebki naan
Następnie chlebki pieczemy do zrumienienia.

Tagi:

jajko jajka chleb