Indyjskie Kari z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

egzotyczne danie z kapusty

Indyjskie Kari z kapustą

Składniki:

Indyjskie Kari z kapustą

 

  • Składniki:
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka ostrej papryki
  • łyżeczka zmielonego kminku i kolendry
  • po 3/4 łyżeczki kurkumy i imbiru
  • po łyżce stopionego masła i oleju
  • 300 g mielonej wołowiny
  • mała główka kapusty
  • po szczypcie cynamonu i goździków,sól

Sposób przygotowania:

Indyjskie Kari z kapustą
Przygotowanie: Cebulę wraz z czosnkiem umyć,obrać i posiekać na kawałki.Wysypać na patelnię i rumienić na maśle.Dosypać stopniowo wszystkie przyprawy,zostawiając jedynie cynamon i goździki.Dusić 5-10 minut pod przykryciem.Do powstałej płynnej masy wrzucić mięso mielone,i smażyć.Wsypać kapustę,podlać lekko wodą i dusić do miękkości.Doprawić wedle uznania gospodyni solą,odrobiną cynamonu i szczyptą goździków.Podawać z ryżem sypkim.