ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Indyk duszony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na pożywny obiad pełen witamin

Indyk duszony z warzywami

Składniki:

Indyk duszony z warzywami

 

  • Pierś z indyka 500 g
  • oliwa z oliwek
  • kilka różyczek brokułów (mogą być mrożone)
  • 3 marchewki
  • puszka groszku zielonego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Indyk duszony z warzywami
Indyka pokroić w kostkę. Marchew pokroić w paseczki. Brokuł wymyć. Marchew i brokuł dusić pod przykryciem na patelni. Dodać indyka i dusić razem przez kolejne 10 minut. Na sam koniec wsypać odsączony groszek, i dusić potrawę aż wszystkie składniki zmiękną. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami.

Tagi:

indyk