Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Indyk faszerowany owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealny jako danie główne

Indyk faszerowany owocami

Składniki:

Indyk faszerowany owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk faszerowany owocami
Mięso umyć, wytrzeć ręcznikiem kuchennym. Czosnek drobniutko posiekać. Mięso naciąć w taki sposób, aby rozłożyć płat. Natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem. Odstawić na godzinę. Brzoskwinie osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na brzegu mięsa. Zwinąć roladę. Związać nicią kuchenną. Natrzeć olejem. Piec przez godzinę w temp. 200 stopni od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem.