Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Indyk w ostrym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Indyk w ostrym sosie

Indyk w ostrym sosie

Składniki:

Indyk w ostrym sosie

 

  • 50 dag piersi z indyka, podzielonych
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki ostrego sosu chili
  • 120 ml bulionu drobiowego
  • ½ łyżeczki curry
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Indyk w ostrym sosie

Piersi nacinamy, mieszamy czosnek z sosem sojowym, chili, curry, pieprzem, sokiem z cytryny, polewamy tym piersi i odstawiamy do lodówki na noc. Wyjmujemy z marynaty, nadmiar z filetów zdejmujemy, smażymy z obu stron na złoty kolor. Wlewamy bulion i marynatę, smażymy razem jeszcze kilka minut.


Tagi:

sosy indyk