monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Indyk w papilotach z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolejna lekka propozycja na obiad, tym razem indyk z warzywami. Danie sycące, pyszne i w letnik klimacie.

Indyk w papilotach z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Indyk w papilotach z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Indyk w papilotach z warzywami

ETAP 1:

Indyk w papilotach z warzywami
w miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i oprószyć nimi mięso

Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami: papryką, curry i ziołami oraz solą.

ETAP 2:

Indyk w papilotach z warzywami
obrana kalarepę zetrzeć podobnie jak cukinię

Obraną kalarepkę i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

ETAP 3:

Indyk w papilotach z warzywami
paprykę drobniutko posiekać i dodać do pozostałych składnikiów

Paprykę drobno posiekać i połączyć ze startymi warzywami, doprawić solą i pieprzem.

ETAP 4:

Indyk w papilotach z warzywami
przygotowany farsz rozłożyć równomiernie na indyku

Rozłożyć farsz na mięsie i zabezpieczyć wykałaczkami.

ETAP 5:

Indyk w papilotach z warzywami
mięso owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika

Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w kopertę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na około 20-25 minut. Smacznego!