bruno

bruno

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Indyk z brzoskwiniami na ryżu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ostrożnie z imbirem jest intensywny

Indyk z brzoskwiniami na ryżu

Składniki:

Indyk z brzoskwiniami na ryżu

 

Sposób przygotowania:

Indyk z brzoskwiniami na ryżu
 (1)

Filet kroilmy w paski wzdłóż włókien,dodajemy sos sojowy, odrobine tartego imbiru, sól, pieprz, oliwę z oliwek,szczyptę kurkumy oraz dwie łyżki syropu z brzoskwiń,całość odstawiamy na godzinę do lodówki.

(2)

Narozgrzaną oliwę wrzucamy przygotowane mięso i smażymy dodajemy pokrojone brzoskwinie i kilka łyżek syropu .

(3)

Po 5 min. dodajemy wczesniej przygotowany fix. Po 10 min. gotowe do podania na ryż zabarwiony kurkumą

Tagi:

ryż sosy indyk