Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Indyk z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny , solą i pieprzem, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Indyk z grilla

Składniki:

Indyk z grilla

 

  • 75 dag filetów z piersi indyka
  • 1 szklanka powideł śliwkowych
  • 3 łyżki wytrawnego wina czerwonego
  • 1 łyżeczka przyprawy do piekarnika
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól olej

 

Sposób przygotowania:

Indyk z grilla
Filety lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny , solą i pieprzem, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 2 godziny. Powidła lekko podgrzać,wymieszać z pozostałymi składnikami. Schłodzone mięso posmarować olejem i podpiec na ruszcie z obu stron. Posmarować glazurą i piec do miękkości, kilkakrotnie obracając podczas pieczenia i smarując glazurą. Podawać odrazu - wyśmienite na rodzinne grillowanie.
Smacznego