e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Indyk z imbirem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Indyk z imbirem i pieczarkami w sosie jogurtowym podany z ryżem

Indyk z imbirem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk z imbirem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk z imbirem i pieczarkami
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu z kurkumą. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić na patelni, dodać pieczarki pokrojone w plasterki, dusić przez ok. 10 min. Następnie dodać mięso pokrojone w paski, posypać przyprawami i startym imbirem. Wszystko wymieszać i dusić przez ok. 15 min. Na koniec dodać do warzyw jogurt, dusić ok. 5 min. Podawać z ryżem. Smacznego!
Indyk z imbirem i pieczarkami
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni
Indyk z imbirem i pieczarkami
Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, dusić przez ok. 10 min
Indyk z imbirem i pieczarkami
Dodać mięso, posypać przyprawami i startym imbirem
Indyk z imbirem i pieczarkami
Na koniec dodać do warzyw jogurt, dusić ok. 5 min

Tagi:

ryż zioła indyk