Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Isaura z czereśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

nieco zmieniona wersja bardzo smacznego sernika w latki

Isaura z czereśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Isaura z czereśniami

 

  • Ciasto:
  • szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • kostka margaryny
  • cukier wanilinowy
  • 5 łyżek wody
  • 2 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Isaura z czereśniami
Ze składników na ciasto: cukier, kakao, cukier wanilinowy, margaryne oraz wodę zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy rozpuszczone składniki są zimna dodajemy mąkę, jajka oraz proszek - wszystko miksujemy.

Twaróg można zmielić, ale ja rozdrabniam rękę, dodaje do niego cukier, margarynę oraz żółtka i miksuje. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje do wyrobionego sera - delikatnie mieszam.

Blaszke wykladamy papierem i wylewamy ciasto, następnie wylewamy masę serową i całość delikatnie mieszając łyżką robimy mozaike. Robimy kilka ruchów, by nie zmieszać wszystkiego w jedną całość. Na sam koniec układamy czereśnie, lekko dociskając. Pieczemy całość 45-50 minut.
Isaura z czereśniami
Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje do wyrobionego sera
Isaura z czereśniami
dodajemy mąkę, jajka oraz proszek - wszystko miksujemy.
Isaura z czereśniami
Etap 3
Isaura z czereśniami
Etap 4