Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Izaura

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ciasto, które polubią wielbiciele serników.

Izaura

Składniki:

Izaura

 

  • 1,75 kostka margaryny Kasia
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 4 jaja
  • 5 łyżek wody
  • 60dag białego sera
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mleka

Sposób przygotowania:

Izaura
Jedną całą margarynę przekładamy go garnka, dodajemy cukier, kakao, wodę oraz cukier waniliowy. Całość podgrzewamy około 5 minut na ogniu tak, żeby składniki połączyły się ze sobą. Odstawiamy do przestudzenia. Następnie do masy dodajemy 4 żółtka jaj i miksujemy, później dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek. Masę przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ser biały mielony przekładamy do miski miksera, dodajemy miękką margarynę( pół kostki), całe jaja i cukier. Ucieramy całość na gładką masę. Przekładamy ją na ciemną masę. Ciasto pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do przestudzenia. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną z cukru pudru, margaryny( 0,25 kostki), kakao i mleka.

Tagi:

sery ser