basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Jabłecznik.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepsze jabłka na to ciasto to renety, w przepisie nie podaję ponieważ z reguły każdy daje takie jakie ma.

Jabłecznik.

Składniki:

Jabłecznik.

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik.
Margarynę stopić, ostudzić, dodać cukier puder i utrzeć. Następnie dodawać kolejno całe jajka,mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, ciągle mieszając. Połowę ciasta wlać na blachę (wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną margaryną), na nie wyłożyć jabłka obrane i pokrojone na ćwiartki, przykryć resztą ciasta. Widelcem nakłuć na wierzchu ciasta dziurki. Wstawić do piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C.