Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Jabłecznik Babci Basi:

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Doskonałe ciasto. Proste i smaczne .

Jabłecznik  Babci Basi:

Składniki:

Jabłecznik Babci Basi:

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik Babci Basi:
Zagnieść ciasto z mąki , 1 szklanki cukru, ½ kostki masła, 3 łyżeczek proszku do pieczenia, jajek, śmietany, cukru waniliowego. Blachę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Wyłożyć ciasto na blachę, posypać grubo bułką tartą , by wsiąkał w nią sok z musu ( lub utartych jabłek ).Z 1 szklanki cukru i ½ kostki masła zrobić kruszonkę. Posypać mus. Piec w wygrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45-60 minut . Można podawać na ciepło z lodami .

Tagi:

jajko tarta jajka