jabłecznik bez jajek

karrina

Kucharz
Przepisy: 10
zdjęcia: 1 z 1
jabłecznik bez jajek
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 1

szybkie i łatwe ciast dla leniuchów


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

jabłecznik bez jajek - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki kaszy manny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sypkie składniki dobrze razem wymieszać
  • 2,5 kg jabłek-zetrzeć ze skórką na tarce o grubych oczkach
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki cukru-to wszystko dobrze wymieszać

jabłecznik bez jajek - PRZYGOTOWANIE:

wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. starte jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem. blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. na dno blaszki wysypac1/3 porcji sypkiej mieszanki na to 1/2 porcji jabłek,na wierzch znowu 1/3 porcji sypkich składników i na to resztę jabłek,na jabłka wysypać resztę sypkich składników. na wierzch pokroić w plastry 15 dkg margaryny. piec aż margaryna się zeszkli-smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do jabłecznik bez jajek (strona 1 z 1)  
karrina

karrina

2010-10-09 11:43
polecam jest naprawdę dobry:)
Skomentuj
Oceń:
5
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Ucierane ze śliwkami Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce Ciasto piernikowo-porzeczkowe
Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Domowa szarlotka Bananowiec wg Gosi
Placek ze śliwkami Ciasto Amerykaniec Ciasto mandarynkowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane