Jabłecznik na biszkoptach

Na zimno « poprzedni | następny »
Stenka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 62
zdjęcia: 1 z 2
Jabłecznik na biszkoptach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały deser na upalne dni i nie tylko


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na biszkoptach - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg jabłek,
  • 300 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki

Jabłecznik na biszkoptach - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić można na mniejsze kawałki. Uprażyć w garnku dodająć 3 łyżki. Gdy jabłka są już rozgotowane należy dodać w zależnośći od kwaśności jabłek odpowiednią ilośc cukru oraz galaretkę. Należy wziąć pod uwagę, że w galaretce jest też cukier, wystarczy 2-3 łyżki cukru. Wymieszać dokładnie jabłka z cukrem i gakaretką i odstawić do ostygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. W tortownicy układać kolejno: biszkopty, jabłka, biszkopty, jabłka, biszkopty. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi, lub kolorową posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na biszkoptach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Sernik na zimno warstwowy Ptasie mleczko toffi Tiramisu z bitą śmietaną
Bananowiec na zimno z galaretkami Sernik na zimno z chałwą i likierem czekoladowym Ciasto niebo w gębie
Raffaello na krakersach Ciasto- Dyniowiec Ciasto cappuccino bez pieczenia
Tęczowy serniczek na zimno Ciasto z kaszy manny z galaretką i porzeczkami Cappuccino na herbatnikach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?