Jabłecznik na biszkoptach

Na zimno « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Jabłecznik na biszkoptach offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jabłecznik na biszkoptach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały deser na upalne dni i nie tylko


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na biszkoptach - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg jabłek,
  • 300 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki

Jabłecznik na biszkoptach - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić można na mniejsze kawałki. Uprażyć w garnku dodająć 3 łyżki. Gdy jabłka są już rozgotowane należy dodać w zależnośći od kwaśności jabłek odpowiednią ilośc cukru oraz galaretkę. Należy wziąć pod uwagę, że w galaretce jest też cukier, wystarczy 2-3 łyżki cukru. Wymieszać dokładnie jabłka z cukrem i gakaretką i odstawić do ostygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. W tortownicy układać kolejno: biszkopty, jabłka, biszkopty, jabłka, biszkopty. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi, lub kolorową posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na biszkoptach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Malinowa kostka na precelkach Budyniowiec na krakersach bez pieczenia Bananowiec z serkiem na zimno
Ciasto  chmurka Sernik na zimno z bananami Serniczek z truskawkami i białą czekoladą
Kremowy sernik czekoladowy Czekoladowiec na zimno Śmietanowiec z białą czekoladą
Sernik marmurkowy na zimno Sernik na zimno Cytrynowo-miętowe ptasie mleczko

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane