Jabłecznik na biszkoptach

Na zimno « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Jabłecznik na biszkoptach offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jabłecznik na biszkoptach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały deser na upalne dni i nie tylko


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na biszkoptach - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg jabłek,
  • 300 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki

Jabłecznik na biszkoptach - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić można na mniejsze kawałki. Uprażyć w garnku dodająć 3 łyżki. Gdy jabłka są już rozgotowane należy dodać w zależnośći od kwaśności jabłek odpowiednią ilośc cukru oraz galaretkę. Należy wziąć pod uwagę, że w galaretce jest też cukier, wystarczy 2-3 łyżki cukru. Wymieszać dokładnie jabłka z cukrem i gakaretką i odstawić do ostygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. W tortownicy układać kolejno: biszkopty, jabłka, biszkopty, jabłka, biszkopty. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi, lub kolorową posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na biszkoptach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Malinowa kostka na precelkach Budyniowiec na krakersach bez pieczenia Bananowiec z serkiem na zimno
Ciasto  chmurka Sernik na zimno z bananami Serniczek z truskawkami i białą czekoladą
Kremowy sernik czekoladowy Czekoladowiec na zimno Śmietanowiec z białą czekoladą
Sernik marmurkowy na zimno Sernik na zimno Cytrynowo-miętowe ptasie mleczko

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane