Jabłecznik na biszkoptach

Na zimno « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Jabłecznik na biszkoptach offline

Szef Kuchni
Przepisy: 46
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jabłecznik na biszkoptach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały deser na upalne dni i nie tylko


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na biszkoptach - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg jabłek,
  • 300 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki

Jabłecznik na biszkoptach - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić można na mniejsze kawałki. Uprażyć w garnku dodająć 3 łyżki. Gdy jabłka są już rozgotowane należy dodać w zależnośći od kwaśności jabłek odpowiednią ilośc cukru oraz galaretkę. Należy wziąć pod uwagę, że w galaretce jest też cukier, wystarczy 2-3 łyżki cukru. Wymieszać dokładnie jabłka z cukrem i gakaretką i odstawić do ostygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. W tortownicy układać kolejno: biszkopty, jabłka, biszkopty, jabłka, biszkopty. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi, lub kolorową posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na biszkoptach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Na zimno
Malinowa tarta na kokosowym spodzie Torcik grysikowy z jagodami i malinami Wypasiony sernik na zimno z malinami
Serniczek z malinami straciatella Jagodowa straciatella Sernik na zimno
Karmelowy sernik na zimno Ciasto-pianka z owocami Torcik kawowy na zimno
Porzeczkowa pianka na krówkowym spodzie Sernik na zimno z coca-colą Jogurtowa pianka z malinami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane