Strona główna Jabłecznik na biszkoptach

Jabłecznik na biszkoptach

Na zimno « poprzedni | następny »
Stenka - Przepis na: Jabłecznik na biszkoptach offline

Szef Kuchni
Przepisy: 50
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Jabłecznik na biszkoptach
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Doskonały deser na upalne dni i nie tylko


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na biszkoptach - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg jabłek,
  • 300 g okrągłych biszkoptów,
  • 2 galaretki

Jabłecznik na biszkoptach - PRZYGOTOWANIE:

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić można na mniejsze kawałki. Uprażyć w garnku dodająć 3 łyżki. Gdy jabłka są już rozgotowane należy dodać w zależnośći od kwaśności jabłek odpowiednią ilośc cukru oraz galaretkę. Należy wziąć pod uwagę, że w galaretce jest też cukier, wystarczy 2-3 łyżki cukru. Wymieszać dokładnie jabłka z cukrem i gakaretką i odstawić do ostygnięcia. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. W tortownicy układać kolejno: biszkopty, jabłka, biszkopty, jabłka, biszkopty. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi, lub kolorową posypką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na biszkoptach  

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane