mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Jabłecznik na kruchym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i szybki jabłecznik .

Jabłecznik na kruchym spodzie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jabłecznik na kruchym spodzie

Sposób przygotowania:

Jabłecznik na kruchym spodzie

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodać jajko i mąkę wyrobić na gładkie ciasto . Ciasto podzielić na 2 części 2/3 ciasta wkładamy do lodówki a 1/3 wkładamy do zamrażalnika . Jabłka obieramy drobno kroimy i prażymy z cukrem i cynamonem studzimy . Ciasto z lodówki wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka tortownicy tak aby było po bokach, na ciasto wylać masę jabłkowa a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki . Pieczemy w temp 180 C około 30 minut

Redakcja poleca: