iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Jabłecznik na kruchym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Możemy udekorować startą czekoladą lub lukrem. Najprościej zaś jest posypać ciasto po prostu cukrem pudrem.

Jabłecznik na kruchym spodzie

Składniki:

Jabłecznik na kruchym spodzie

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik na kruchym spodzie
Jajka ucieramy z cukrem, mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, margarynę siekamy dodajemy do jajek wsypujemy mąkę i zagniatamy ciasto. Budyń gotujemy na mleku. Ciasto dzielimy na 2 części w proporcji 3/4 oraz 1/4, większą rozwałkowujemy na blasze na to układamy kawałki obranych jabłek i wylewamy budyń, przykrywamy małą częścią ciasta w postaci porwanych kawałków. Pieczemy około godziny w temp. 170 stopni.