Strona główna Jabłecznik na kruchym spodzie

Jabłecznik na kruchym spodzie

Z owocami « poprzedni | następny »
mela25

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 4
Jabłecznik na kruchym spodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny i szybki jabłecznik .


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na kruchym spodzie - SKŁADNIKI:

Jabłecznik na kruchym spodzie - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodać jajko i mąkę wyrobić na gładkie ciasto . Ciasto podzielić na 2 części 2/3 ciasta wkładamy do lodówki a 1/3 wkładamy do zamrażalnika . Jabłka obieramy drobno kroimy i prażymy z cukrem i cynamonem studzimy . Ciasto z lodówki wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka tortownicy tak aby było po bokach, na ciasto wylać masę jabłkowa a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki . Pieczemy w temp 180 C około 30 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na kruchym spodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Domowa szarlotka Bananowiec wg Gosi
Placek ze śliwkami Ciasto Amerykaniec Ciasto mandarynkowe
Wiśniowiec z galaretką i kisielem Sernik z brzoskwiniami Drożdżówka z masą orzechową i śliwkami
Ciasto z owocami Pleśniak z jeżynami Piaskowiec z lukrem i owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane