Strona główna Jabłecznik na kruchym spodzie

Jabłecznik na kruchym spodzie

Z owocami « poprzedni | następny »
mela25 - Przepis na: Jabłecznik na kruchym spodzie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Jabłecznik na kruchym spodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny i szybki jabłecznik .


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na kruchym spodzie - SKŁADNIKI:

  • margaryna 250 g
  • mąka 40 dag
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 15 dag cukru pudru
  • 5 jabłek
  • cynamon
  • 5 łyżek cukru

Jabłecznik na kruchym spodzie - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodać jajko i mąkę wyrobić na gładkie ciasto . Ciasto podzielić na 2 części 2/3 ciasta wkładamy do lodówki a 1/3 wkładamy do zamrażalnika . Jabłka obieramy drobno kroimy i prażymy z cukrem i cynamonem studzimy . Ciasto z lodówki wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka tortownicy tak aby było po bokach, na ciasto wylać masę jabłkowa a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki . Pieczemy w temp 180 C około 30 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na kruchym spodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Szarlotka z połówkami jabłek Tarta pomarańczowa Jabłkowy przekładaniec
Ciasto z dynią, gruszką i figami Ananasowiec z kokosem Tarta gruszkowa na czekoladowej kaszy mannie
Styropian z brzoskwiniami Placek z jabłkami i cynamonem wg Zub3r'a Ciasto jabłkowe z orzechami
Ciasto na oleju z jabłkami Ciasto kruche z jagodami Ciasto dary jesieni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane