Strona główna Jabłecznik na kruchym spodzie

Jabłecznik na kruchym spodzie

Z owocami « poprzedni | następny »
mela25 - Przepis na: Jabłecznik na kruchym spodzie offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 454
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Jabłecznik na kruchym spodzie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszny i szybki jabłecznik .


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik na kruchym spodzie - SKŁADNIKI:

  • margaryna 250 g
  • mąka 40 dag
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 15 dag cukru pudru
  • 5 jabłek
  • cynamon
  • 5 łyżek cukru

Jabłecznik na kruchym spodzie - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem , dodać jajko i mąkę wyrobić na gładkie ciasto . Ciasto podzielić na 2 części 2/3 ciasta wkładamy do lodówki a 1/3 wkładamy do zamrażalnika . Jabłka obieramy drobno kroimy i prażymy z cukrem i cynamonem studzimy . Ciasto z lodówki wyłożyć w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąka tortownicy tak aby było po bokach, na ciasto wylać masę jabłkowa a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki . Pieczemy w temp 180 C około 30 minut


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik na kruchym spodzie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z owocami
Tarta pomarańczowa Jabłkowy przekładaniec Ciasto z dynią, gruszką i figami
Ananasowiec z kokosem Tarta gruszkowa na czekoladowej kaszy mannie Styropian z brzoskwiniami
Placek z jabłkami i cynamonem wg Zub3r'a Ciasto jabłkowe z orzechami Ciasto na oleju z jabłkami
Ciasto kruche z jagodami Ciasto dary jesieni Sernik z malinami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane