Jabłecznik z budyniem

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
Mirka227 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Jabłecznik z budyniem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Szybkie, tanie i baaaardzo smaczne... ktokolwiek spróbował to prosił o przepis...


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik z budyniem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 25 dag margaryny
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 kg jabłek
  • 2 opakowania kisielu ananasowego lub cytrynowego
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • Dodatkowo:
  • mały słoik dżemu truskawkowego

Jabłecznik z budyniem - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki ,margaryny, jajek, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie. Drugą część ciasta zamrozić. Surowe ciasto pokłóć widelcem i rozsmarować na nim truskawkowy dżem. Budynie śmietankowe ugotować na mleku i gorące wylać na dżem. Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę lub plasterki, obsypać kisielem w proszku i bułką tartą. Wymieszać i rozłożyć na masie budyniowej. Na masę jabłkową zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone kruche ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 st. C. Ostudzić. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik z budyniem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane