Jabłecznik z budyniem

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
Mirka227 - Przepis na: Jabłecznik z budyniem offline

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Jabłecznik z budyniem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Szybkie, tanie i baaaardzo smaczne... ktokolwiek spróbował to prosił o przepis...


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik z budyniem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 25 dag margaryny
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 kg jabłek
  • 2 opakowania kisielu ananasowego lub cytrynowego
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • Dodatkowo:
  • mały słoik dżemu truskawkowego

Jabłecznik z budyniem - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki ,margaryny, jajek, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie. Drugą część ciasta zamrozić. Surowe ciasto pokłóć widelcem i rozsmarować na nim truskawkowy dżem. Budynie śmietankowe ugotować na mleku i gorące wylać na dżem. Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę lub plasterki, obsypać kisielem w proszku i bułką tartą. Wymieszać i rozłożyć na masie budyniowej. Na masę jabłkową zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone kruche ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 st. C. Ostudzić. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik z budyniem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką Skubaniec z jabłkami
Tort a la sernikowy Sernik z mlekiem i brzoskwiniami Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami
Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami Sernik Izaura - trzy kolory
Szarlotka ulubiona Chałka z foremki Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane