Jabłecznik z budyniem

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
Mirka227

Szef Kuchni
Przepisy: 77
Jabłecznik z budyniem
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Szybkie, tanie i baaaardzo smaczne... ktokolwiek spróbował to prosił o przepis...


trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik z budyniem - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 25 dag margaryny
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr mleka
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 kg jabłek
  • 2 opakowania kisielu ananasowego lub cytrynowego
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • Dodatkowo:
  • mały słoik dżemu truskawkowego

Jabłecznik z budyniem - PRZYGOTOWANIE:

Z mąki ,margaryny, jajek, cukru i proszku do pieczenia zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część ciasta rozłożyć na wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formie. Drugą część ciasta zamrozić. Surowe ciasto pokłóć widelcem i rozsmarować na nim truskawkowy dżem. Budynie śmietankowe ugotować na mleku i gorące wylać na dżem. Obrane jabłka pokroić w grubą kostkę lub plasterki, obsypać kisielem w proszku i bułką tartą. Wymieszać i rozłożyć na masie budyniowej. Na masę jabłkową zetrzeć na tarce o dużych oczkach zamrożone kruche ciasto. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 st. C. Ostudzić. Posypać cukrem pudrem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik z budyniem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
 Przekładaniec Agi Wiśniowa chmurka z bezami Torcik cytrynowo-jabłkowo-śmietankowy
Sernik potrójnie chałwowy Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Sernik miętowy na zimno z granatem
Babka piaskowa w łatki  Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami  Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Chlebek kokosowy Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane