Strona główna Jabłecznik z ciasta pół kruchego

Jabłecznik z ciasta pół kruchego

Reniz

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2721
zdjęcia: 1 z 1
Jabłecznik z ciasta pół kruchego
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2

Jabłecznik to popularne smaczne ciasto.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jabłecznik z ciasta pół kruchego - SKŁADNIKI:

Jabłecznik z ciasta pół kruchego - PRZYGOTOWANIE:

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, cukier puder, posiekać. Następnie dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Połowę schłodzonego ciasta rozwałkować, włożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 36/21 cm. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać, wyłożyć na ciasto, posypać cukrem kryształem i cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkować i położyć na posiekanych jabłkach, przekłuć widelcem w kilku miejscach. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni, około 40 minut. Upieczone, ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jabłecznik z ciasta pół kruchego  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane