BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Jablecznik z pianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

DELIKATNY moje dzieci go uwielbiaja

Jablecznik z pianka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jablecznik z pianka

  • 3 SZKL. MAKI TORTOWEJ
  • 4 JAJKA
  • KOSTKA MARGARYNY (250 GRAM)
  • 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 3/4 SZKL. CUKRU PUDRU
  • ORAZ 1KG JABLEK
  • 1/2SZKL CUKRU DO JABLEK, CUKIER WANILIOWY, CYNAMON
  • DODATKOWO 1 SZKL CUKRU DO UBITEJ PIANY Z BIALEK ORAZ BUDYN WANILIOWY(WIORKI KOKOSOWE WEDLUG UZNANIA)

Sposób przygotowania:

Jablecznik z pianka

Make, margaryne, zoltka, proszek do pieczenia, cukier puder , szczypta soli polaczyc i wyrobic gladkie ciasto. Podzielic na dwie czesci, jedna czesc ciasta wylozyc na forme . Jablka obrac i pokroic w kosteczke, wlozyc na patelnie i smazyc z cukrem do miekkosci delikatnie dodajc na koniec cynamon i cukier waniliowy (ostroznie zeby nie przypalic!) Ostudzic. Na ciasto wylozyc ostudzone jablka. piane z bialek ubic na sztywno z cukrem, n koniec gdy bedzie gesta dodac budyn lub wiorki kokosowe(200g). Piane wylozyc na jablka.A na koniec poskubac druga czesc ciasta. piec na zloto w 200st.