Jablecznik z pianka

BOSIAS offline

Szef Kuchni
Przepisy: 52
zdjęcia: 1 z 3
Jablecznik z pianka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

DELIKATNY moje dzieci go uwielbiaja


trudność: łatwe
czas:

Jablecznik z pianka - SKŁADNIKI:

  • 3 SZKL. MAKI TORTOWEJ
  • 4 JAJKA
  • KOSTKA MARGARYNY (250 GRAM)
  • 2 LYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • SZCZYPTA SOLI
  • 3/4 SZKL. CUKRU PUDRU
  • ORAZ 1KG JABLEK
  • 1/2SZKL CUKRU DO JABLEK, CUKIER WANILIOWY, CYNAMON
  • DODATKOWO 1 SZKL CUKRU DO UBITEJ PIANY Z BIALEK ORAZ BUDYN WANILIOWY(WIORKI KOKOSOWE WEDLUG UZNANIA)

Jablecznik z pianka - PRZYGOTOWANIE:

Make, margaryne, zoltka, proszek do pieczenia, cukier puder , szczypta soli polaczyc i wyrobic gladkie ciasto. Podzielic na dwie czesci, jedna czesc ciasta wylozyc na forme . Jablka obrac i pokroic w kosteczke, wlozyc na patelnie i smazyc z cukrem do miekkosci delikatnie dodajc na koniec cynamon i cukier waniliowy (ostroznie zeby nie przypalic!) Ostudzic. Na ciasto wylozyc ostudzone jablka. piane z bialek ubic na sztywno z cukrem, n koniec gdy bedzie gesta dodac budyn lub wiorki kokosowe(200g). Piane wylozyc na jablka.A na koniec poskubac druga czesc ciasta. piec na zloto w 200st.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jablecznik z pianka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane