Strona główna Jabłka do słoików na zimę

Jabłka do słoików na zimę

Porady « poprzedni | następny »
eliza135 - Porady kulinarne: Jabłka do słoików na zimę offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 1
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jabłka do słoików na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Te jabłka zachowują smak, świeżość, są idealne do ciasta. Bez konserwantów. I są smaczne nawet same, nie tylko do ciast..


Słoiczki pół litrowe,jak kto woli mogą być większe lub mniejsze, sparzyć lub dobrze umyć. Jabłka zależy jakie kto ma,obrać, przekroić na pół,wybrać łyżeczką gniazdko nasienne,i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć je do wyparzonych i umytych słoików lekko zagnieść .Zakręcić i pasteryzować tak około 10 minut do 15 minut od zagotowania.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jabłka do słoików na zimę  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-07-03 21:10
Fajny tekst.
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane