Strona główna Jabłka do słoików na zimę

Jabłka do słoików na zimę

Porady « poprzedni | następny »
eliza135 - Porady kulinarne: Jabłka do słoików na zimę offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 1
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Jabłka do słoików na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Te jabłka zachowują smak, świeżość, są idealne do ciasta. Bez konserwantów. I są smaczne nawet same, nie tylko do ciast..


Słoiczki pół litrowe,jak kto woli mogą być większe lub mniejsze, sparzyć lub dobrze umyć. Jabłka zależy jakie kto ma,obrać, przekroić na pół,wybrać łyżeczką gniazdko nasienne,i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć je do wyparzonych i umytych słoików lekko zagnieść .Zakręcić i pasteryzować tak około 10 minut do 15 minut od zagotowania.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jabłka do słoików na zimę  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-07-03 21:10
Fajny tekst.
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane