Strona główna Jabłka do słoików na zimę

Jabłka do słoików na zimę

Porady « poprzedni | następny »
eliza135 - Porady kulinarne: Jabłka do słoików na zimę

Mistrz Kuchni
Artykuły: 1
zdjęcia: 1 z 1
Jabłka do słoików na zimę
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Te jabłka zachowują smak, świeżość, są idealne do ciasta. Bez konserwantów. I są smaczne nawet same, nie tylko do ciast..


Słoiczki pół litrowe,jak kto woli mogą być większe lub mniejsze, sparzyć lub dobrze umyć. Jabłka zależy jakie kto ma,obrać, przekroić na pół,wybrać łyżeczką gniazdko nasienne,i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć je do wyparzonych i umytych słoików lekko zagnieść .Zakręcić i pasteryzować tak około 10 minut do 15 minut od zagotowania.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Jabłka do słoików na zimę  
gusia1000

gusia1000

2013-07-03 21:10
Fajny tekst.
Skomentuj
Oceń:
1
sylcia055

sylcia055

2014-11-08 19:12
Przydatne.
Skomentuj
Oceń:
1

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane