Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Jabłka marynowane pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonała przekąska do ciepłych i zimnych dań mięsnych. Do marynaty należy wybrać jabłka twarde, mogę być niezupełnie dojrzałe

Jabłka marynowane pasteryzowane

Składniki:

Jabłka marynowane pasteryzowane

 

Sposób przygotowania:

Jabłka marynowane pasteryzowane
Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki lub grubą kostkę. Przelać gotującą wodą, a następnie zimną, żeby nie ściemniały. Włożyć do słojów. Ugotować zalewę z wody, octu, cukru oraz przypraw. Zalać gorącą zalewą ułożone w słojach owoce. Zakręcić słoiki. Pasteryzować przez 15 minut.