OoOlusiaa2706

OoOlusiaa2706

Kucharz
[Przepisów: 15]

Jabłka pod pierzynką

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Mieszanka smaków w tym deserze jest cudowna.

Jabłka pod pierzynką

Składniki:

Jabłka pod pierzynką

 

  • 3 słodkie jabłka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 śmietanka 36 %
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 śmietan fix
  • 10 pianek( przepis na pianki jest także opublikowany przeze mnie.)
  • Do dekoracji :
  • migdały
  • kiwi

Sposób przygotowania:

Jabłka pod pierzynką
Jabłka kroimy w dużą kostkę . Dodajemy cynamon i cukier kryształ i dobrze mieszamy . Układamy równo na dnie "bombek", Schłodzoną śmietankę ubijamy stopniowo dodając wymieszany cukier puder z śmietan fixem. Ubijamy na sztywno. Za pomocą szprycy układamy na jabłkach. Piankę (przepis można znaleźć także u mnie na profilu) wlewamy do foremek(ja użyłam opakowania po cukierkach "toffifee" ) wstawiamy do lodówki na ok. 20 minut aż masa stężeje. Wyciągamy z foremek układamy na śmietanie . Do pianek wbijamy płatki migdałów. Oraz układamy pokrojone w plastry kiwi.