paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jabłka w cieście z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jabłka smażone w głębokim tłuszczu w obtoczone ciastem. Najlepiej smakują na ciepło polane czekoladą.

Jabłka w cieście z czekoladą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka w cieście z czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście z czekoladą
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w krążki o grubości 1 cm. Z mąki, jajka, mleka przyrządzić dość gęste ciasto. Krążki jabłek zanurzać w cieście dokładnie je obtaczając. Smażyć wolno na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać krążki, podawać na ciepło.
Jabłka w cieście z czekoladą
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrajać w krążki o grubości 1 cm.
Jabłka w cieście z czekoladą
Z mąki, jajka, mleka przyrządzić dość gęste ciasto.
Jabłka w cieście z czekoladą
Krążki jabłek zanurzać w cieście dokładnie je obtaczając.
Jabłka w cieście z czekoladą
Smażyć wolno na rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron.

Tagi:

jabłka owoce