iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jabłka z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jabłka z grilla same w sobie są deserem, ale podane z lodami też smakują pysznie.

Jabłka z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z grilla
Z dużych i ładnych jabłek odciąć ostrożnie góry i łyżeczką wydrążyć środek ma powstać nam miseczka. Do środków jabłek nasypać jagód, posypać migdałami i polać miodem, przykryć odciętymi wcześniej górami. Całe jabłka ostrożnie owinąć folią aluminiową i grillować na grillu 10-15 min bez przewracania, aby sok z wnętrza nam się nie wylał. Czas zależy od gatunku i wielkości jabłek. Podawać jako gorący deser, polecam też spróbować z dodatkiem lodów.
Jabłka z grilla
z jabłek odciąć góry i wydrążyć środki
Jabłka z grilla
Do nadzienia w jabłkach dodać łyzeczkę miodu
Jabłka z grilla
Całe jabłka owinąć folią aluminiową
Jabłka z grilla
Grillować na gorącym grillu do 15 minut