Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Jabłka z kozim serem pieczone na grillu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna przekąska i miłe urozmaicenie tradycyjnego grilla mięsnego.

Jabłka z kozim serem pieczone na grillu

Składniki:

Jabłka z kozim serem pieczone na grillu

 

  • Dla 4 osób:
  • 4 nieduże, soczyste jabłka
  • kozi twarożek
  • tymianek, sól, pieprz
  • ew. łyżeczka śmietanki lub jogurtu

Sposób przygotowania:

Jabłka z kozim serem pieczone na grillu
Kozi twarożek utrzyj z łyżeczką suszonego tymianku. Dopraw do smaku (bardziej pieprzem niż solą). Jabłka wydrąż za pomocą łyżeczki i nałóż do środka serek. Na dno możesz położyć kilka listków świeżego tymianku, na górę - koniecznie.Zawiń jabłka w folię aluminiową i piecz na grillu do miękkości. Możesz podać jako przystawkę do mięs lub jako wytrawny deser.