Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Jabłka z miodkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

słodkie i smaczne jabłuszka

Jabłka z miodkiem

Składniki:

Jabłka z miodkiem

 

  • jabłka antonówki 3
  • miód 5 łyżeczek
  • woda 5 łyżeczek
  • cytryna 1
  • cukier puder
  • czekolada pokruszona

Sposób przygotowania:

Jabłka z miodkiem
Z jabłek dokładnie wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć owoce w foremce zalać wodą i wycisnąć z cytryny sok. W każdy owoc wlać miód. Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec do momentu, aż skόrka wokόł jabłka zacznie się marszczyć. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i pokruszoną czekoladą.