Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Jabłko zapiekane z żurawiną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli są desery które można jeść bezkarnie lub większych wyrzutów sumienia ..ten do nich należy.

Jabłko zapiekane z żurawiną.

Składniki:

Jabłko zapiekane z żurawiną.

 

Sposób przygotowania:

Jabłko zapiekane z żurawiną.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Jeśli będziemy to robić w mikrofali to pieczemy 5 min w 700 W. Jabłko obieramy ze skórki i przekrawamy na pół. Wybieramy gniazda nasienne. Żurawinę zalewamy gorącą wodą i moczymy przez 10 minut, przelewamy przez sitko i zostawiamy do osączenia. Puste gniazda lekko oprószamy cynamonem, napełniamy żurawiną i zapiekamy.