Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Jabłkowa marmolada na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Marmolada do szarlotek, zimową porą

Jabłkowa marmolada na zimę

Składniki:

Jabłkowa marmolada na zimę

 

  • papierówki jabłka -2 kg
  • cukier -60 dag

Sposób przygotowania:

Jabłkowa marmolada na zimę
Jabłka umyć, osączyć, obrać, usunąć gniazda nasienne.
Pokroić jabłka na kawałki, przełożyć do garnka, rozgotować.
Dodać cukier do jabłek, odparowanych z soku.
Gotować na bardzo wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia marmolady.
Słoiki wyparzyć, kłaść do słoików gorącą marmoladę, zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem, do wystygnięcia.