Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jabłkowa RUM-ba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mocny, ale pyszny rumowo-jabłkowo-cytrynowy drink

Jabłkowa RUM-ba Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jabłkowa RUM-ba

 

  • 35 ml białego rumu
  • 35 ml ciemnego rumu
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżeczki syropu cukrowego
  • Cytryna
  • Lód

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowa RUM-ba
Alkohole i sok schłodzić w lodówce przynajmniej kilka godzin. Cytrynę umyć, sparzyć. Wycisnąć około 20 ml soku. Wykroić plasterek do dekoracji. Do szklanki wlać 35 ml rumu białego i tyle samo rumu ciemnego oraz syrop cukrowy (ja dałam domowy, z tego przepisu https://gotujmy.pl/syrop-cukrowy-do-drinkow,przepisy,195166.html). Wrzucić kostkę, dwie, lodu oraz wlać sok z cytryny. Zamieszać. Uzupełnić sokiem jabłkowym. Wrzucić plasterek cytryny dla dekoracji. Podawać od razu
Jabłkowa RUM-ba
Do szklanki wlać 35 ml rumu białego i tyle samo rumu ciemnego oraz syrop cukrowy

Tagi:

lody