Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Jabłkowe kluski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

znane kluski o smaku innym niż zwykle

Jabłkowe kluski

Składniki:

Jabłkowe kluski

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe kluski
Obrane jabłka, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Jajko, mleko, mąkę i cukier dokładnie wymieszać na gładką masę. Połączyć z jabłkami i ponownie dokładnie wymieszać, delikatnie. Z masy za pomocą łyżki(ja używa specjalnego sitka do robienia klusek, ale jeśli go nie masz użyj łyżki) maczanej we wrzątku kładź na gotującą się wodę kluski. Gotuj do wypłynięcia. Można podawać z twarogiem lub cynamonem.