iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jaglane kotleciki z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo proste w przygotowaniu kotlety u mnie podane z sosem czosnkowym. Danie bardzo smakowało mojej rodzinie.

Jaglane kotleciki z cukinią

Składniki:

Jaglane kotleciki z cukinią

 

dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Jaglane kotleciki z cukinią

ETAP 1:

Jaglane kotleciki z cukinią
Po wystudzeniu kaszyt wymieszać masę na kotlety

Kaszę ugotować w sporej ilości osolonej wody i po ugotowaniu dobrze wystudzić. Cukinię zetrzeć na grubych oczkach tarki i dobrze odcisnąć, następnie dodać do kaszy razem z bułką tarta i jajkami, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

ETAP 2:

Jaglane kotleciki z cukinią
Kotlety zrobić raczej niewielkie bo są apetyczniejsze.

Z masy uformować małe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.

ETAP 3:

Jaglane kotleciki z cukinią
Kotlety smazyc na złoty kolor z dwóch stron.

Po obtoczeniu od razu kotleciki kłaść na rozgrzany na patelni olej i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. Rumiane kotlety przełożyć na blaszkę i dopiec w piekarniku 180st około 10 minut.

Podawać z sosem czosnkowym lub innym zimnym sosem jogurtowym.